Teletreballar, no és cap ganga.

mireia aloy dibuix

Potser m'he passat un xic amb l'anunciat, però en aquest escrit vull donar resposta a uns quants dubtes, i neguits que m'han arribat, sobre les dificultats que t'has trobat a l'hora de planificar-te la feina de treballar des de casa. Els comentaris rebuts, la majoria, cercaven solucions per l'espai de treball, parlaven de la força de voluntat necessària per no caure en la procrastinació, i de la dificultat de treballar a casa i haver d'atendre a feines domèstiques, o a la família, en temps de confinament.

Pel que he après, en el període de temps que porto treballant des del meu despatx, a casa, puc dir-te per experiència, i professió, el següent: Per aconseguir que el teu treball sigui eficient i productiu, hauràs, sí o sí, d'aplicar unes pautes, o rutines, crear uns objectius a curt i llarg termini, seguir-los al peu de la lletra, i sobretot, hauràs de comunicar bé a la resta de persones que conviuen amb tu, quin és el teu horari de treball, per frenar així, les interrupcions.Teletreballar des de casa no és cap ganga, ho comprovaràs al rebut de la llum, d'internet, i altres despeses. Ni molt menys és la imatge bucòlica, del moviment heggy. Un ordinador a la falda, amb una tassa de cafè, o altre beuratge, tapada amb una manteta, al recer d'una finestra que ens emmarca un bonic paisatge.Treballar des de casa implica: DISCIPLINA, OBJECTIUS, COMUNICACIÓLA DISCIPLINA: neix d'una voluntat on cada dia et proposes seguir unes rutines de la millor manera per no malmetre la teva salut física i mental.

  1. Vesteix-te, no t'abandonis.

  2. Marcat un horari de treball, no deixis que les tasques domèstiques et distreguin.

  3. Busca un espai de casa que estiguis tranquil·la, i t'aporti harmonia

  4. Tingués en compte, el mobiliari ha de ser ergonòmic, la il·luminació clara i natural

  5. Tingués tot el material necessari a mà, però tampoc cal que estigui tot a la vista.

  6. Utilitza arxivadors, classificadors, carpetes de projectes, guarda tot allò que puguis, preferentment en vertical.

  7. Abans d'acabar la jornada, endreça tot el que has utilitzat, incloent-t'hi el tema digital.

OBJECTIUS, sense ells no tens planificació, la planificació és la base del treball productiu i eficient.

  1. Utilitza una agenda, bullet, o planificadors per marcar-te les tasques diàries, i les futures.

  2. Ajudat amb recursos de gestió virtuals (Trello, Asana) que t'ajuden a visualitzar en quina fase estàs del teu projecta, pots compartir el treball, fer llistes, i altres.

  3. Cada Projecta, ha de tenir data de començament, i final, igual que has de datar, les diferents tasques de desenvolupament de cada projecta.

  4. És important, abandonar, o acotar, els lladres del temps, les xarxes socials i altres interruptors, mantenir-los a ratlla.

  5. Delegar, o saber separar allò que és IMPORTANT, del que és URGENT. El primer sempre per davant del segon.

COMUNICACIÓ, la interna, dels que viuen amb tu, i l'externa, basada en la confiança dels bons resultats dels objectius assolits.

  1. Comunica a la família, o als altres membres de casa, que estàs treballant. No poden interrompre, si no és imprescindible.

  2. Per buscar una manera de que els més petits ho entenguin, hauràs d'exercitar la paciència.

  3. Posar un cartell en lloc visible amb un dibuix per fer saber que treballes, o treballar en un horari on els menuts descansin, o si pots, vés alternant-t'ho amb la teva parella, o amb algú altre, per cuidar-los. És difícil treballar i estar-ne pendent.

  4. Comunica bé en quina fase estàs amb el teu equip de treball, o el teu cap. És important que et vegin proactiva, els donis confiança, compleixis amb els terminis pactats. Un cop generes la confiança, tot t'anirà rodat.

El treball des de casa ha vingut per quedar-se, aquests dies de confinament ens han posat a prova. En uns casos, ha sigut precipitat, assumir-ho, quan no s'ha fet mai. Sense temps previ d'adaptació, ni experiència en la utilització de nous mecanismes, a més d'una nova manera de fer, ha creat angoixa, i un mal estar afegit a la incertesa del moment, però quan t'hi adaptes, treballar des de casa té els seus avantatges i desavantatges com totes les feines. Si t'has sentit aclaparada, superada, segueix aquests petits consells, senzills sense cap pretensió, a mi, m'ha funcionat, així que ànims que tot t'anirà bé, aviat trobaràs el teu espai, dominaràs i planificaràs amb eficiència, sense oblidar-te que has de comunicar-ho bé.

Si t'ha sigut d'utilitat, no oblidis en fer-m'ho saber, si tens dubtes, estic a la teva disposició per ampliar-te informació, i si vols compartir t'estaré molt agraïda.

Anterior
Anterior

ESTOY DE ESTRENO

Siguiente
Siguiente

Adéu Ornaments, adéu.